Şule Çet, yanında çalıştığı Çağatay Aksu ile görüşmek için gittiği plazanın 20. katındaki ofisinde saldırıya uğramış ve öldürülmüş, ölümü ‘intihar’ olarak adlandırılmaya çalışılmıştı.
Soruşturma dosyasına giren otopsi raporunda Çet’in ölümünden önce cinsel saldırıya uğradığına dair bulgular yer almıştı. Ayrıca Çet’in 9 parmağının tırnak altında bir erkeğe ait dokular (deri kalıntısı) ve DNA bulguları tespit edilmişti. 4 Temmuz tarihli raporda ise bu doku örnekleri ve DNA bulgularının Çağatay A.’ya ait olduğu belirlenmiş, ayrıca Çet’in kanında “Uyumayı tetikleyen uyarıcı madde” ile vücudunda boğuşma izlerine de rastlanmıştı.
Otopsi raporuyla intihar etmediği, cinsel saldırıya sonra plazanın 20. katından atıldığı kanıtlanan Şule Çet’in katilinin iki kez gözaltına alınıp ikisinde de adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına tepki gösteren binlerce insan sosyal medya üzerinden tepkilerini dillendirdiler.
#ŞuleÇetİçinAdalet etiketiyle binlerce kullanıcı otopsi raporuna rağmen Şule Çetin’in bir numaralı katil zanlısı Çağatay Aksu’nun serbest bırakılmasına isyan etti.
Kardeşimin katili Çağatay Aksu’yu kim yada kimler koruyor? Ortada bu kadar delil varken neden iki kere gözaltına alınıp serbest bırakıldı neden? Otopside tecavüz ettiği kasten öldürdüğü yazıyor.
#ŞuleÇetİçinAdalet arıyorum. Adalet yerini bulsun. Katil cezasını çeksin.— Şule Çet Dayanışma Platformu (@suleicinadalet) July 14, 2018
23 Yaşında doğum gününde bir kızı daha katlettiniz!Aylardır sır gibi saklayıp adını vermeden resimlerini sansürleyerek koruduğunuz #Çağatayaksu nerede? Kimin oğlu? Bunca delile rağmen nasıl katili sokakta olabilir!#ŞuleÇet #şuleçetiçinadalet @ailebakanligi @adalet_bakanlik
— 🏂 (@mmalicioglu) July 13, 2018
Adı: Çağatay Aksu. Şule Çetin’in şüpheli ölümünün bir numaralı tanığı ve hatta belki de katil zanlısı. Bu adamı yakalayın ve sorgulayın. Gencecik bir insanın ölümünün ardında ne var bulun. Savcılar görevinizi yapın. #şuleçetiçinadalet pic.twitter.com/DMoNt8V92V
— Seda Özçelik (@SedaOzcelik_) July 13, 2018
Avukat Umur Yıldırım: “Şule’nin katledilmesi, hukuksal açıdan ihmaller ve delil karartmalarla dolu”
Birgün’ün haberine göre Şule Çet’in avukatı Umur Yıldırım, olay gününün kamera kayıtlarının bile kendileriyle bu hafta paylaşıldığını, ilk hazırlanın dosyanın olmayan deliller içerdiğini, avukatı olarak; kendisinin de savcılıkta yapılan ilk sorguya alınmadığı ifade etti.
Yıldırım, telefon takibinden, adli tıp raporlarına kadar süreç içerisinde pek çok ihmal ve delil karartma şüphesi oluşturabilecek öğe olduğunu belirtti. Pek çok cinayet davasında olduğu gibi olay yerine de ilk olarak, cinayet değil karakol polislerinin geldiğini söyleyen Yıldırım “Bu olayın kesinlikle bir tecavüz ve cinayet olayı olduğu açıktır. Yeniden hazırlanacak iddianamede de olayın bu şekilde ele alınması gerekir bununla birlikte suçun bu şekilde tanımlanan bir suçun cezası olacak yargılama sürecinin yaşanmasını umut ediyoruz.”
Şule için toplanılacak
14 Temmuz Cumartesi (bugün) günü saat 16:30’da Şule’nin öldürüldüğü Yelken Plaza önünde karanfil bırakmak için toplanılacak. Yine bugün, İzmir ve İstanbul’da da #ŞuleÇetİçinAdalet şiarıyla toplanılacak.
Şule Çet için adalet istiyoruz!
Bugün (#cumartesi)
➖ 16.30'da Ankara'da Şule'nin öldürüldüğü yerde
➖ 19.00'da İzmir'de Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde
➖ 19.30'da İstanbul Beşiktaş Meydanı'nda
eylemdeyiz.#ŞuleÇetİçinAdalet! pic.twitter.com/iGMckh2w0S
— Kadın Meclisleri (@kadinmeclisleri) July 14, 2018